Výborná omáčka na cestoviny z pečenej tekvice
Priznajte sa, kto má ešte zásoby tekvíc v špajzi? Najvyšší čas ich pomaly spotrebovať, čo poviete? Viem, že tekvice sú jedny z najtrvanlivejších druhov zelenín, tiež však viem, že kde-tu ostanú zabudnuté v kúte komory. Pritom je to taká vynikajúca zeleninka 🙂 Recept, ktorý si môžete vytlačiť a používať tak v kuchyni, nájdete už tradične na konci článku.
Potrebujeme:
1 muškátová tekvica (alebo tekvica podľa vášho výberu)
1 väčšia mrkva
1 väčšia cibuľa
6 strúčikov cesnaku
Kvalitný olivový olej
Soľ s bylinkami
Postup:
Zeleninu si očistíme a nakrájame na čo najväčšie kusy. Tekvicu stačí vyčistiť od semienok, lepšie sa šúpe po upečení. Cibuľu stačí prekrojiť na polovicu, aby sa nespálila.
Všetko, okrem cesnaku, si dáme na plech / do zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bylinkovou soľou a poriadne premasírujeme.
Pečieme asi 45 minút pri 180°C. Po 35 minútach (na posledných 10 minút) prihodíme k zelenine aj strúčky cesnaku.
Upečenú zeleninu pomixujeme s trochou vriacej vody.
Podávame s cestovinami, syrom a pre zdravšiu alternatívu aj s bylinkami navrchu.
Dobrú chuť!
Recept vznikol v dlhodobej spolupráci s eshopom Nutrizona.sk. Momentálne tiež prebieha akcia – s kódom pohodovydomov10 máte zľavu na kompletnú ponuku od Mixit, L&L Cookies a všetky druhy kolagénov.