Indické kari

Indické kari je jednoduchou večerou / obedom, ktorú vyčarujete za chvíľku, riad máte umytý tiež za chvíľku a môžete sa namiesto toho venovať iným, príjemnejším veciam ♥️ Tlačiteľný recept nájdete, ako vždy, na konci článku pod videom.
INDICKÉ KARI 🥘
Potrebujeme:
1 cibuľa
1 červená paprika
1/2 šálky červenej šošovice
1/2 kg kuracích pŕs
Kokosové mlieko
1 PL Tandoori Masala*
1/2 čl mletého nového korenia
Štipka morskej soli*
Chilli vločky podľa chuti*
Olivový olej*
Postup:
Očistíme si cibuľu a nakrájame na kúsky. Na menšie časti si nakrájame aj kuracie prsia a červenú papriku.
Cibuľku si na nízkom plameni skaramelizujeme na olivovom oleji a potom k nej pridáme kuracie prsia. Tie osolíme, okoreníme, dochutíme Tandoori masalou a na miernom plameni opekáme.
Keď sú prsia opečené (no vo vnútri ešte surové), pridáme červenú papriku, kokosové mlieko a červenú šošovicu a spolu varíme 5-10 minút (červená šošovica sa uvarí veľmi rýchlo, a zároveň nám kari zahustí).
Na záver ešte ochutíme chilli alebo kajenským korením podľa svojho gusta.
Podávame s basmati ryžou.
Dobrú chuť!
Recept vznikol v dlhodobej spolupráci s e-shopom nutrizona.sk ☺️ Všetky ingrediencie označené hviezdičkou si viete zadovážiť práve odtiaľ.