Pavlova torta

Pavlova torta je ten najjednoduchší zákusok na svete! Vyšľaháte ho za chvíľu, ozdobíte tiež, dokonca pri ledabolom zdobení vyzerá ozaj efektne 🙂 Jediné, na čo budete musieť čakať, je kým sa upečie. Inak je to pohoda-jahoda, a práve také koláčiky v pohodovom domove preferujeme (klamem, preferujeme všetko chutné a dobré).
PDF, ktoré si viete vytlačiť a zamastiť v kuchyni, nájdete na konci článku pod videom.
Korpus:
300 g práškového cukru
6 bielkov
1 PL zemiakového škrobu
1 čl octu
Krém:
250 g mascarpone
250 g šľahačkovej smotany
3 PL práškového cukru
Ozdoba:
Ovocie podľa vlastného výberu
Postup:
Práškový cukor a bielky vyšľaháme do tuha. Na konci ešte zašľaháme zemiakový škrob a ocot, rozprestrieme na dva kruhy (dva korpusy) a pečieme 1 hodinu pri 150°C.
Medzitým si vyšľaháme všetko na krém.
Po vychladnutí za odháňania rúk korpusy natrieme krémom a ozdobíme ovocím.
Dodatok:
Tu musím napísať pár vecí. Pavlovu som robila už na všelijaké spôsoby, aj na také, kedy mi čo-to chýbalo. V tomto youtubeovom videu som robila pavlovku len z polovičnej dávky. Z korpusu som spravila malé tortičky a chýbal mi ocot, tak som ho tam nedala. Ako môžete vidieť, vyšlo to úplne v pohode 🙂 Tiež som nemala šľahačku, takže som len zmiešala mascarpone s práškovým cukrom a dozdobila ich kiwi, lebo doma už boli len jablká, hrušky a banány (toto znie ako matematický príklad). A keďže sa zjedli skôr, ako som ich stihla odfotiť, tak si viete predstaviť, že boli ozaj dobré 🙂